E-Flexibility

Az E-Flexibility rendszer merőben megváltoztatja a hangosítással foglalkozó cégek életét. A raktározás, szállítás és installálás gondjait könnyen kezelhető feladattá alakítja át, hiszen az ESAudio fejlesztési stratégiája alapvetően az, hogy a cég által tervezett rendszerek kisebb vagy nagyobb helyszíneken – akár kültéri, akár beltéri alkalmazások során – minden felmerülő telepítési követelményt képesek legyenek kiszolgálni. Úttörőnek számító innovációnk, az ESA NJ széria ezen a téren egyedülállóan korszerű. A rendszer könnyen konfigurálható, szállítható ezáltal az üzemeltetési költségeket jelentősen csökkenti. 

E-flexibility TM (Installáció)

Ezen szabadalmaztatott újításunk által egy gyors és rugalmas, kitűnő hangminőséget biztosító rendszert hoztunk létre. A koncepció az volt, hogy egy moduláris rendszert nyújtsunk a felhasználónak, aki széleskörűen tudjon tervezni a mindössze 2 modulból és annak variációiból álló rendszerrel.
Az egyszerű kompakt hangfalak paramétereitől a nagy teljesítményű line array rendszer megépítését teszi lehetővé a gyors és egyszerű “klip csatlakozással” egymáshoz csatolt két vagy akár három-szintű rendszer, amely megfelel minden szintű követelménynek.

A tökéletes rendszer minden esemény, hiszen ezekkel az elemekkel megszűnt a „tipikus rendszer” fogalma. Bármilyen méret és paraméter létrehozható az E-Flexibility elemiből.

A konfigurálhatóság alapjait az NJ66 és a NJ12 hangfalak adják. Ezen két elem felhasználásával a széles működési frekvenciatartománya miatt beszéd illetve könnyűzenei valamit komolyzenei produkciók hatékony hangosítását teszik lehetővé. Igény esetén ezen elemek számtalan változatban kombinálhatók.(Ajánlás) Amennyiben a produkció alacsony frekvenciás tartományt is igényel NJ18 és NJ218SC subbasszus ládákkal egészíthető ki a rendszer.

Ez a variabilitás  az újonnan kidolgozott ESA standard összekapcsolási hardver által biztosítható. A kabinetek összekapcsolásakor rendkívül pontos, finom beállításra van lehetőség. Függőlegesen elempáronként 0 és 6 fok között szabályozhatóak a kapcsolódási szögek. Vízszintes irányban 4 db NJ12A elem rendelhető egymáshoz. Ekkor a vízszintes sugárzási szög 60 fok, @100Hz tartományig terjed. A hangszórók esőálló kivitelben készülnek, nagy szilárdságú polikarbonát kompozit bevonattal. A kardioid hatás eredményeként a mély tartománynak a színpad irányában történő visszasugárzása csökken.  Ezt a sugárzási aktivitást saját fejlesztésű szabadalom alapján minden egyes eszköz önállóan is képes végrehajtani.